В якій іноземній валюті найкраще зберігати свої заощадження

17 Березня 2023, 14:02
Гроші Реклама 711
Гроші

Важливий життєвий урок — навчитися економити.

Фінансова безпека важлива, тому потрібно економити та навчитися розпоряджатися своїми грошима. Одним із способів диверсифікувати свої заощадження є інвестування в іноземній валюті.

Навіщо заощаджувати в іноземній валюті

Зберегти свої гроші в іншій валюті – це варіант, який ви можете зробити, якщо готові піти на певний ризик.

Однією з вагомих причин для збереження грошей в іноземній валюті є стабільність певних валют. Наприклад, ви можете жити і працювати в країні з нестабільною валютою або її вартість не така висока. У цьому випадку гарною стратегією буде обміняти гроші та зберегти їх у міцнішій і стабільнішій валюті.

Насправді це основна причина, чому багато людей вкладають свої гроші в іншу валюту, відмінну від валюти країни, де вони живуть або працюють.

Валютні заощадження

Перш ніж заглибитися в питання про найкращу іноземну валюту для розміщення  заощаджень, поговоримо про іноземні ощадні рахунки.

Якщо ви плануєте покласти гроші в іншу іноземну валюту, швидше за все, вам знадобиться відкрити іноземний ощадний рахунок. Це безпечний спосіб зберегти свої гроші, і він має додаткову перевагу у вигляді отримання відсотків.

Як правило, іноземний ощадний рахунок матиме вищі процентні ставки порівняно з ощадним рахунком у валюті вашої країни. 

Але ви повинні враховувати той факт, що девальвація валюти також може вплинути на ваші заощадження, і іноді будь-яка вартість, яку ви отримуєте від відсотків, може бути з’їдена курсом валют.

Також потрібно подумати про мінімальні депозити, оскільки більшість ощадних рахунків в іноземній валюті зазвичай вимагають значного мінімального початкового внеску.

Іншим фактором, який  потрібно знати, є те, що доведеться сплатити комісію за обмін валюти, якщо ви хочете змінити початкову валюту на бажану іноземну валюту, і навпаки.

Це може означати, що вам доведеться сплачувати комісії двічі – один раз, щоб конвертувати вашу валюту в іноземну, а потім, коли ви конвертуєте іноземну валюту назад у свою початкову валюту.

До речі, курс долара у Дніпрі також змінюється щодня.

Найкращі іноземні валюти

Отже, які іноземні валюти є найкращими у світі, у які варто інвестувати свої гроші?

Американський долар

Будь-який список привабливих іноземних валют для інвестування ніколи не буде повним без згадки долара США. Як правило, долар США є безпечним варіантом, якщо ви хочете інвестувати в іноземну валюту, яка вам знайома.

Долар США є хорошим вибором, оскільки це банкнота Федеральної резервної системи. Долар США рано почав бути Федеральною резервною системою світу серед інших країн. Тим більше часто використання місцевої валюти для торгівлі в Інтернеті обмежено лише вашою країною. Це означає, що більшість брендів і міжнародних організацій здебільшого не приймуть вашу місцеву валюту, оскільки вам все одно доведеться змінити її на долар. Однак долар США є глобальним і має багато можливостей для легкого використання в усьому світі.

Коли у світі відбувається велика, несподівана подія або багато потрясінь і невизначеності, як, наприклад, зараз, люди, як правило, переходять на долари. Долар США називають безпечною валютою, що призводить до переміщення капіталу від великих інституційних інвесторів, таких як банки та пенсійні фонди, які шукають відносно безпечне місце для зберігання та хеджування цих грошей. Це робить інвестиції в долар США безпечними під час економічного спаду та інфляції.

Згідно зі світовими даними, економіка США з 23 трильйонами доларів є найбільшою економікою світу. Це означає, що економіка є міцною та має економічно вигідну валюту. Він також привертає увагу компаній зі списку Fortune 500, таких як Facebook, Apple і Tesla, а також Procter & Gamble, які також надають можливості інвестування в доларах для роздрібних інвесторів.

Норвезька крона

Інша безпечна та ефективна валюта, яку повинні розглянути, це валюта Норвегії, крона.

Чому норвезька крона є такою чудовою валютою для інвестування? Ну, наприклад, Норвегія є однією з небагатьох країн у світі без чистого боргу.

Ще однією чудовою перевагою крони є те, що вона не прив’язана до іншої іноземної валюти. Вона стоїть сама по собі, тому на неї не вплинуть погані фіскальні показники валюти іншої країни.

Наразі крона є найсильнішою стосовно долара та євро з осені минулого року, і протягом наступних півтора року крона має «стійке підвищення курсу». Основна причина: профіцит бюджету та поточного рахунку Норвегії є найбільшим серед країн із 10 валютами, що найбільше торгуються. З огляду на те, що суверенний фонд країни в розмірі 350 мільярдів доларів США повністю заповнений нафтовими доходами країни, а вартість страхування від дефолту уряду в Норвегії — ключовий показник безпеки валюти — є найнижчою серед цих країн. З огляду на те, що виробництво в Норвегії, як очікується, скоротиться на скромні 1,2

Сінгапурський долар

Також варто звернути увагу на національну валюту Сінгапуру. Країна є одним із найкращих економічних показників у світі, а також одним із провідних глобальних бізнес-центрів в Азії.

Економічні показники країни значною мірою сприяють стабільності та високій вартості сінгапурського долара.

Ще одна важлива причина, чому багато людей звертають увагу на сінгапурський долар - м’які закони країни роблять її хорошим місцем, щоб сховати гроші і не платити податки.

Євро

Ще одна тверда валюта, яка повинна бути у вашому короткому списку найкращих іноземних валют для розміщення ваших заощаджень, це євро.

Європейський Союз має досить непогані економічні показники. Прогнозується навіть, що він буде кращим за Сполучені Штати з точки зору відновлення після наслідків глобальної пандемії. Також є прогноз, що на перше півріччя цього року він зміцниться в ціні.

Валютні аналітики рекомендують, якщо ви збираєтеся вкладати гроші в іноземну валюту, євро має бути на першому місці у вашому списку.

Євро пропонує багато переваг для окремих осіб, компаній та економіки країн, які його використовують. До них належать:

  • легкість, з якою можна порівнювати ціни між країнами, що посилює конкуренцію між підприємствами, що приносить користь споживачам
  • стабільність цін
  • євро робить легшим, дешевшим і безпечнішим для підприємств купівлю та продаж у єврозоні та торгівлю з рештою світу
  • покращення економічної стабільності та зростання
  • краще інтегровані і, отже, більш ефективні фінансові ринки
  • більший вплив у світовій економіці
  • відчутний знак європейської ідентичності

Китайський юань

Ні для кого не секрет, що Китайська Народна Республіка зараз є світовим економічним центром. Країна змінює свою тактику, зменшуючи свою залежність від експорту для живлення своєї економіки та більше зосереджуючись на внутрішньому споживанні. Однак, її економіка залишається однією з найсильніших у світі.

Іншим ефектом зміни фокуса на внутрішньому споживанні є те, що це лише допоможе підвищити вартість юаня. Поєднайте це з величезними іноземними резервами та вражаючим профіцитом торгового балансу, і юань буде вартий вашої уваги.

Корейська вона

Говорячи про високоякісне виробництво, особливо коли йдеться про технологічні товари, неодмінно почуєте згадку про Південну Корею. Країна стала синонімом електроніки та промислових товарів, що зберегли свою цінність, які здобули світову оцінку та аудиторію.

Високі показники південнокорейських компаній і їхня завидна позиція на світовій арені означають, що корейська вона стала сильною валютою.

Іншим фактором, який зберігає силу вон, є високий фінансовий стан Південної Кореї. Із зростанням ВВП на 3,3 відсотка країна достатньо сильна, щоб підтримувати свою валюту та.

Новозеландський долар

Останнім часом Нова Зеландія була в новинах завдяки сильному керівництву уряду в боротьбі з пандемією та тому, що значною мірою досягла того, що вдалося зробити небагатьом країнам, — перемогла у війні проти COVID-19.

Цю впевненість можна перенести і на свою національну валюту. Новозеландський долар зараз є одним із найсильніших і найбезпечніших у світі. Країна навіть планує підвищити процентні ставки, щоб ще більше збільшити свої резерви. Він також запровадив багато реформ, які лише допоможуть зміцнити новозеландський долар.

Висновок

Розміщувати свої заощадження в іноземній валюті – це розумний варіант, якщо ви хочете отримати можливість ще більше збільшити вартість своїх грошей у довгостроковій перспективі.

Хоча ця інвестиційна стратегія, яку часто називають торгівлею на ФОРЕКС або інвестуванням, може мати свої плюси та мінуси, її все ж варто розглядати як частину вашого загального інвестиційного портфеля.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024