На Волині тогорічні доходи вже задекларували 1700 громадян

17 Березня 2023, 15:15
Декларування доходів 565
Декларування доходів

За останніми даними волиняни відзвітувалися про понад 180 мільйонів гривень отриманих торік доходів. 1700 волинських декларантів визначили до сплати п'ять мільйонів гривень ПДФО та мільйон гривень військового збору.

Про це Бізнес.Район повідомили у ГУ ДПС у Волинській області.

«Наша країна, як ніколи, потребує коштів для ефективної протидії загарбнику, відповідно - бездоганного виконання податкових зобов’язань усіма платниками податків. Зробити особистий фінансовий внесок у покращення обороноздатності держави може кожен, хто задекларує доходи і сплатить визначені законом податки», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що наразі волиняни досить активні у поданні річних податкових декларацій про майновий стан і доходи. Іншим потенційним декларантам у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують не відкладати подання декларації на останні дні та скористатися можливостями звітування через Електронний кабінет.

Нагадують, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни- декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників.

Читайте також: Вклад платників податків Волині до бюджетів перевищив 2,5 мільярда гривень

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024