Рівень браконьєрства на Волині: коментар рибпатруля

18 Березня 2023, 15:14
Рибне браконьєрство 822
Рибне браконьєрство

Не можна однозначно сказати на якому рівні знаходиться браконьєрство на Волині. Адже значна частина волинян мобілізована до лав ЗСУ, риболовля в прикордонних водоймах обмежена через військовий стан.

Рівень екосвідомості волинян теж з кожним роком підвищується, рибалки повідомляють про порушення, інколи долучаються до рибоохоронних рейдів, збирають кошти на зариблення водойм, ініціюють рибальські турніри, рибалять задля задоволення, а не для наживи. Людей, які зацікавлені у розвитку рибальства стає більше. Про це на запит Бізнес.Району повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

Також у 2021 році збільшили такси за незаконний вилов риби у десятки разів, сплативши їх раз-другий бажання порушувати більше не виникатиме, — кажуть у Волинському рибпатрулі

Державні інспектори здійснюють посилений контроль за водними об’єктами для захисту рибних запасів Волині. А громадяни, своєю чергою, повинні дотримуватися природоохоронного законодавства та не завдавати шкоди рибному господарству. Лише відповідальне ставлення та підвищення рівня екосвідомості громадян допоможуть зберегти та примножити популяцію іхтіофауни у наших водоймах.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024