Безкоштовні консультації та навчання для підприємців: «Дія.Бізнес. Рівне» розпочав роботу

21 Березня 2023, 08:30
Відкриття Центру підтримки підприємців «Дія.Бізнес.Рівне» 1317
Відкриття Центру підтримки підприємців «Дія.Бізнес.Рівне»

Поблизу Рівного відкрили простір, де підприємці зможуть отримати консультації щодо створення чи ведення бізнесу, обмінятися досвідом та взяти участь у навчальних програмах.

«Дія.Бізнес.Рівне» став 13 Центром підтримки підприємців в Україні та першим, який відкрили під час повномасштабного вторгнення. Офіційне відкриття пройшло 20 березня у Бізнес-центрі Space4, що у Бармаках. Які послуги можуть отримати підприємці та які цілі ставить перед собою команда Центру – дізнавалася журналістка Бізнес.Район.

«Дія.Бізнес» – це національний проєкт з розвитку підприємництва і на сьогодні він працює у двох форматах: онлайн та офлайн. Відповідно онлайн-формат – це безліч ідей для бізнесу, навчання для підприємців, консалтингові послуги, а офлайн-центри «Дія.Бізнес», які створюють в містах з населенням понад 50 тисяч осіб, мають функцію не просто дати бізнесу можливість отримати консультацію чи інформацію, а прийти на офлайн-зустріч, провести цікаво час в товаристві інших підприємців, налагодити контакти, отримати цінну інформацію з тих чи інших сфер», – розповідає керівниця Центру в Рівному Ольга Горкавчук.

Ольга Горкавчук

У Центрі підтримки підприємництва рівняни, які починають свій бізнес чи хочуть знайти можливості для його розвитку, можуть наживо проходити навчальні програми з питань, як побудувати продажі, маркетинг чи залучити грантові фінансування. Також усім охочим допомагатимуть створити дорожню карту та надаватимуть консультації з юридичної, маркетингової, бухгалтерської сфер.

«Ми сподіваємося, що це буде місцем сили для підприємців. Щоб вони могли отримувати для себе всі необхідні можливості й послуги незалежно від розмірів бізнесу чи кількості співробітників. Один співробітник чи 50 – це не має значення», – зауважує Андрій Ремізов, директор державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту».

Ольга Горкавчук та Андрій Ремізов

Центр «Дія.Бізнес» у Рівному розташований за адресою: масив Комфортний, 1, с. Бармаки (у будівлі БЦ Space4, 3-й поверх).

На думку голови Рівненської обласної військової адміністрації, поява Центру «Дія.Бізнес» – це можливість посилити економіку регіону, а також відповідна реакція на зростання кількості підприємців на Рівненщині.

«За 2022 рік у нас стало на 3,5% більше зареєстрованих підприємців. Тобто 40 500 людей – це представники малого бізнесу, СПД, ФОП, які вірять в перемогу й продовжують свою діяльність. Це говорить про те, що бізнес-клімат в області лише сприяє цьому. А «Дія.Бізнес» у Рівному стане ще одним стимулом для розвитку підприємництва», – відзначає Віталій Коваль.

Віталій Коваль та Ольга Горкавчук

Як повідомляє Ольга Горкавчук, філософія проєкту полягає у тому, щоб надати максимум безкоштовних послуг: консалтингу та навчання для розвитку підприємництва.

Центр створений за ініціативи Міністерства цифрової трансформації та Офісу з розвитку підприємництва та експорту, проте його фінансує не держава, а спонсори. Тож задля того, щоб підтримувати діяльність 70% послуг надаватимуть безкоштовно, а 30% будуть платними. Мова йде про практичні воркшопи, тренінги, лекторії, за які підприємці захочуть заплатити кошти, бо розумітимуть, що така інвестиція може допомогти їм розвиватися.

«Окрім цього ми надаватимемо в оренду наші приміщення: залу для проведення заходів, переговорну кімнату, зум-кімнату, коворкінг-простір. Також будемо налагоджувати партнерства з місцевими підприємствами, з якими на вигідних партнерських умовах будемо працювати в інформаційному полі», – підкреслює керівниця Центру.

Pop-up-локація

Представники бізнесу також зможуть тестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації, облаштованій у Центрі, зібрати відгуки на нього та вдосконалити перед виходом на ринок. Цією можливістю вже скористалися місцеві виробники.

«Ми вже маємо запити на консультації. Наших підприємців цікавить грантова діяльність та експертні напрямки. Тому представники Офісу з розвитку підприємництва та експорту будуть спільно проводити заходи з цієї тематики», – анонсує Ольга Горкавчук.

Окрім цього, у Центрі вже функціонує візійний акселератор «Відважна», який є програмою розвитку для підприємиць. У ньому взяли участь понад 20 рівнянок. До кінця березня у «Дія.Бізнес.Рівне» щодня проводитимуть ознайомлювальні та навчальні події. 

Як зазначають представники Центру підтримки підприємців «Дія.Бізнес.Рівне», основна мета їхньої діяльності – створити середовище, яке розвиватиме регіон і допоможе представникам бізнесу впоратися із викликами військового часу.

Спікери заходу, спонсори та керівники Центру підтримки підприємців «Дія.Бізнес.Рівне»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024