На Закарпатті проводять інженерні роботи з облаштування шахти для видобутку солі

21 Березня 2023, 15:10
Сіль 790
Сіль

Першу технічну сіль на Закарпатті отримають вже цього року, вона може бути використана для утримання доріг у зимовий період.

Цей проєкт має державне значення та перебуває під особливим контролем керівництва країни. Тут у межах інвестиційної угоди з ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ» триває розробка родовища солі. Про це повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Зараз проводять інженерні роботи з облаштування шахти. Ґрунт виявився нестійким, тому прийняли рішення розробляти прохід відкритим способом до стійкої породи. Це збільшує терміни виконання робіт і необхідність встановлення залізобетонної конструкції для облаштування ділянки тунелю. На майданчику працює велика кількість техніки та фахівців.

За попередніми підрахунками, першу технічну сіль тут отримають вже цього року, вона може бути використана для утримання доріг у зимовий період. У перспективі родовище зможе забезпечити 100% потреби України в технічній солі, що є критично важливим, враховуючи колосальне зростання ринкової ціни на цей продукт. Зараз потреба країни в технічній солі становить до 450 тисяч тонн на сезон.

Через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство «Артемсіль». Воно закривало потреби України в солі. Саме тому для виконання окремих спеціальних завдань, серед яких і забезпечення продовольчої безпеки країни, залучили Закарпаття, котре має відповідні ресурси та потенціал.

Читайте також: «Артемсіль» продає пачку солі за 500 гривень, щоб зібрати гроші на дрони-камікадзе

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024