На Волині фіксують позитивну динаміку сплати податків до держбюджету

22 Березня 2023, 11:07
На Волині фіксують позитивну динаміку сплати податків до держбюджету 428
На Волині фіксують позитивну динаміку сплати податків до держбюджету

Упродовж січня-лютого 2023 року на Волині до загального фонду держбюджету сплатили 965,5 мільйона гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС в області.

Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці.

Таким чином, платники податків Волині спрямували до загального фонду держбюджету на 104 мільйони гривень податкових платежів більше проти аналогічного періоду торік.

Ріст надходжень до держбюджету на 12,1% у Головному управлінні ДПС у Волинській області пояснюють успішною адаптацією бізнесу до здійснення діяльності в умовах воєнного стану,  якісним адмініструванням із боку ДПС та налагодженим діалогом із представниками реального сектору економіки.

«Позитивні показники сплати податків у перші місяці нового фінансового року дозволяють очікувати стабільні податкові надходження надалі, оскільки свідчать про відновлення ділової активності, налагодження втрачених через війну господарських відносин і загалом прагнення бізнесу працювати у правовому полі. Саме ці моменти дозволяють прогнозувати стабільне наповнення бюджету та, відповідно, фінансування заходів оборонного характеру державою. Поза усяким сумнівом, саме сумління наших платників податків у виконання податкових зобов’язань – фінансова основа для успішної протидії загарбнику», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що зі свого  боку податкова служба пропонує  представникам реального сектору економіки  якісний податковий супровід, зокрема  шляхом дистанційної взаємодії для спілкування і звітування.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024