Волинські господарюючі суб’єкти спрямували до бюджету майже 94 мільйони гривень податку на прибуток

25 Березня 2023, 14:15
Податок на прибуток 310
Податок на прибуток

Упродовж січня-лютого 2023 року господарюючі суб’єкти Волині (без врахування великих платників податків) сплатили до бюджетів усіх рівнів 93,7 мільйона гривень податку на прибуток. Це на 30,2 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік. 

Про це пише Податкова служба у Волинській області.

Відсутність активних бойових дій на території області та належний рівень податкового супроводу з боку ДПС сприяють тому, що господарюючі суб’єкти досить успішно адаптувалися до нових умов, — констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

«Вагомий ріст показників сплати податку на прибуток  також свідчить про налагоджений конструктивний діалог ДПС із сумлінним бізнесом. Очевидно, що саме відповідальна позиція представників реального сектору економіки дозволяє залучати до бюджету належні податкові платежі. Тобто, навіть за надзвичайних обставин воєнного стану наша взаємодія з платниками – ефективна, що має своє відображення у показникам наповнення бюджету», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що в межах наданих повноважень податкова служба активно протидіє спробам несплати податків.

«Фахівці податкової служби здійснюють якісний моніторинг результатів господарювання місцевих підприємств. Спроби певних бізнес-кіл звітуватися про нібито збиткову діяльність і в такий спосіб мінімізувати податкові зобов’язання виявляємо своєчасно, переконуємо платників відмовитися від декларування фіктивних збитків. У час, коли країна протидіє загарбнику, належне фінансове забезпечення війська – основа  для захисту суверенітету і незалежності держави», - підсумував Сергій Лисеюк. 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024