Закарпатці подали до податкової майже дві тисячі декларацій

25 Березня 2023, 16:07
Наталія Жук, начальниця управління оподаткування доходів фізичних 1195
Наталія Жук, начальниця управління оподаткування доходів фізичних

З початку року в Закарпатській області платники податків подали до Головного управління ДПС у Закарпатській області майже дві тисячі декларацій про майновий стан і доходи. 

Платники самостійно задекларували до сплати 2,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 407,9 тисячі гривень військового збору. Про це під час спілкування із журналістами повідомила Наталія Жук, начальниця управління оподаткування доходів фізичних.

За словами Наталії Жук, кампанія декларування громадянами доходів стартувала 1 січня 2023 року, а відтак платникам податків – фізичним особам необхідно самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору й подати декларацію, якщо вони отримували, зокрема:

  •  окремі види доходів від податкових агентів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнених від оподаткування;
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом;
  • іноземні доходи;
  •  доходи від підприємницької діяльності, крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування;
  •  доходи від проведення незалежної професійної діяльності особами, які провадять незалежну професійну діяльність.

Начальниця управління оподаткування доходів фізичних осіб зазначила також, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Наталія Жук наголосила, що з 01.01.2023 ввели в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143.

Читайте також: У лютому ціни на продукти харчування Закарпатті зросли на 4,3%

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024