Усе буде лізинг: луцьким бізнесменам пояснили де брати гроші на техніку

28 Лютого 2018, 08:48
При угоді лізингу клієнт може повернути товар 2371
При угоді лізингу клієнт може повернути товар

Для представників малого та середнього бізнесу у Волинській області провели тренінг «Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта».

Захід відбувся 27 лютого.

Консультант з фінансування МСБ Олена Сухенко стверджує, що оновити основні засоби підприємства можливо, придбавши обладнання за власний рахунок, за кредитні кошти або оформивши лізинг. Однак придбання основних засобів за власний рахунок не завжди є ефективним, адже у цьому випадку потрібно «заморозити» значну частину капіталу.

За умови придбання товару у кредит, банк надає лише  гроші і потім  вимагає лише гроші. Окрім того, банк вимагає забезпечити заставу, однак не усі підприємці мають можливість це зробити.

«За умови лізингу саме обладнання є предметом застави», – пояснює Олена Сухенко.

Розповідає, що через певну бюрократію у банківській системі України часто навіть платоспроможним клієнтам відмовляють у кредитуванні.  І додає, що популярні зараз кредити «за 59 хвилин» мають безліч ризиків. За словами експерта, менш ніж за годину неможливо детально переглянути фінансову історію клієнта. Такі фінансові операції є важливою ознакою того, що банк є «неблагонадійним» і навіть фіктивним.

Олена Сухенко каже, що на відміну від кредитування лізингова компанія надає в користування обладнання, автомобілі і техніку. У цьому разі клієнт може повернути, поміняти чи викупити товар. Значною перевагою лізингу є те, що це комплексна послуга, тому окрім фінансування клієнт лізингової компанії отримує додаткові послуги, зокрема технічне обслуговування та страхування.

Найчастіше предметом лізингу стають автомобілі. Цей товар лізингова компанія може перепродати на вторинному ринку. Це зменшує фінансові ризики як для лізингодавця, так і для клієнта. Однак можна отримати лізинг й на ексклюзивні товари та обладнання. Так відомий випадок, коли у Чернівцях підприємці взяли у лізинг обладнання для спортивного залу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024