Волинські платники спрямували до бюджету майже 390 мільйонів гривень ПДВ

29 Березня 2023, 17:08
ПДВ 829
ПДВ

За підсумками двох місяців 2023 року внесок волинських платників ПДВ до держбюджету – 389,4 мільйона гривень. Показники сплати податку на додану вартість в області з початку року на 19,2 мільйона гривень перевищують прогнозовані надходження.

Завдяки якісному податковому супроводу та сучасним інформаційним рішенням, що впроваджені у процес обслуговування платників податків, бюджет отримує належні суми ПДВ, — констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Безумовно, що своєчасне та ритмічне наповнення бюджету відбувається саме завдяки представникам реального сектору економіки. Дистанційна взаємодія з платниками, що нівелює корупційні ризики, дозволяє будувати прозорі відносини із сумлінним бізнесом. Водночас неупереджена оцінка діяльності платників ПДВ на наявність ризиків виключає суб’єктивний чинник, оскільки аналіз отриманої інформації здійснюється в автоматичному режимі. Варто відзначити, що більшість представників волинського бізнесу здійснюють господарську діяльність із дотриманням вимог податкового законодавства», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець зазначає, що лише за наявності підстав та в межах повноважень посадовці ДПС більш ретельно аналізують діяльність окремих представників підприємництва — платників ПДВ з тим, щоб запобігти бюджетним втратам та вжити своєчасних заходів для попередження мінімізації сплати ПДВ.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: національна безпека та оборона вимагають належного фінансового забезпечення. Країна здатна ефективно протидіяти ворогу за умови стабільних бюджетних надходжень і зразкової податкової дисципліни всіх платників податків.

Читайте також: Волинські господарюючі суб’єкти спрямували до бюджету майже 94 мільйони гривень податку на прибуток

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024