Наркоторговці з Вараша можуть отримати до 12 років ув’язнення

31 Березня 2023, 15:00
Наркоторговці з Вараша можуть отримати до 12 років ув’язнення 1038
Наркоторговці з Вараша можуть отримати до 12 років ув’язнення

Прокурори Рівненської обласної прокуратури до Кузнецовського міського суду скеровали обвинувальний акт стосовно трьох жителів Вараша, які в умовах воєнного стану налагодили збут наркотичних засобів організованою групою.

Про це інформує Рівненська обласна прокуратура.

Досудове розслідування встановило, що наркобізнес у вересні 2021 року організував житель Вараша, який раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

До своєї протиправної діяльності у якості виконавців він долучив свою співмешканку та ще одного знайомого – колишніх наркозалежних, які перебувають на замісній терапії. Учасники угруповання отримували метадон у медичних центрах Рівного та Києва, а надалі збували його «клієнтам» у Вараші та в обласному центрі.

Протиправну діяльність організованої групи правоохоронці припинили на початку лютого цього року. Слідство встановлено вісім епізодів незаконного збуту наркотичних речовин.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних вилучили таблетки метадону, мобільні телефони та банківські картки.

Наразі усі троє фігурантів провадження перебувають під вартою.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024