На Волині користувачі лісових ресурсів спрямували до бюджету понад 25 мільйонів гривень ренти

01 Квітня 2023, 10:13
Рента за спеціальне використання лісових ресурсів 481
Рента за спеціальне використання лісових ресурсів

За підсумками січня-лютого 2023 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплатили 25,3 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів.

Про це Бізнес.Район повідомили у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Зокрема, до загального фонду надійшло 21,8 мільйона гривень, а до спецфонду – майже 3,5 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

«Господарська діяльність, що передбачає використання лісових ресурсів з комерційної метою, обов’язково повинна бути офіційно зареєстрована. Відтак представники бізнесу, здійснюючи діяльність у сфері лісозаготівлі, повинні безумовно виконувати вимоги не лише природоохоронного, а й податкового законодавства. У підсумку – дбайливе та легальне використання лісу під час провадження підприємницької діяльності сприятиме не лише наповненню бюджету, а й відновленню унікального природного ресурсу», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що своєчасність і повнота сплати ренти – один із пунктів постійного комплексного моніторингу та аналізу податкової дисципліни господарюючих суб’єктів у сфері лісозаготівлі.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують на неприпустимості здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог закону, зокрема у сфері лісозаготівлі. Кожен платник, який використовує у своїй господарській діяльності лісові ресурси з комерційною метою, має зобов’язання щодо сплати рентної плати.

Читайте також:  Лісівники Волині та Рівненщини висадили понад 14 мільйонів дерев 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024