Відбувся онлайн-марафон з питань оподаткування українських біженців в ЄС

01 Квітня 2023, 18:00
Сплата податків 924
Сплата податків

Представники Державної податкової служби взяли участь в онлайн-марафоні на тему: «Українські біженці в ЄС – оподаткування та декларування», організованому всеукраїнською громадською організацією «Асоціація адвокатів України».

Про це йдеться на сайті ДПС.

«Дискусія була цікавою та змістовною. Під час заходу обговорювалися питання оподаткування, що стосуються багатьох громадян України, які знайшли прихисток в країнах Європи і не тільки та отримують там соціальну допомогу», – пишуть у дописі.

Такі виплати звільнені від сплати податків, але водночас, на сьогодні такі доходи підлягають декларуванню на загальних підставах. При цьому зазначаємо, що Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики спільно з ДПС та Міністерством фінансів України опрацював зміни до ПКУ згідно з якими такі доходи не підлягатимуть декларуванню.

У разі прийняття таких змін, декларацію про доходи при отриманні тільки соціальних виплат не потрібно буде подавати. Утім, якщо були отримані ще якість кошти окрім соціальних виплат, подавати її необхідно.

Читайте також: Норвезька рада у справах біженців надасть фінансову допомогу релокованим підприємствам

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024