Волиняни сплатили 10,4 мільйона гривень екологічного податку

01 Квітня 2023, 17:11
Екологічний податок 1114
Екологічний податок

На Волині впродовж січня-лютого 2023 року сплатили 10,4 мільйона гривень екологічного податку.

Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі Волинської податкової.

Наразі сума екологічного податку, перерахована до бюджету волинськими платниками, суттєво перевищує показники аналогічного періоду торік.

Із загальних надходжень екологічного податку в області 8,2 мільйона гривень спрямували до загального фонду, понад 2.2 мільйона гривень – надходження спецфонду.

Дбати про довкілля можна, чесно сплачуючи податки, — наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. Тому господарюючі суб’єкти, діяльність яких має негативні наслідки для навколишнього середовища, мають обов’язок щодо реєстрації платником екологічного податку.

Зокрема, реєстрацію платником екологічного податку повинні мати СГД, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях (детальніше – ст.240 Податкового кодексу України).

Водночас у податковій службі наголошують: Волинь належить до регіонів, у яких не ведуться активні бойові дії. Отож платники податків зобов’язані дотримуватися вимог закону і своєчасно перераховувати податки до бюджету.

Читайте також: Збитки на понад мільйон гривень: ДП «Волиньвугілля» порушило вимоги природоохоронного законодавства

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024