Понад 80% роботодавців готові брати на роботу ветеранів та людей з інвалідністю

16 Квітня 2023, 16:33
Понад 80% роботодавців готові брати на роботу ветеранів та людей з інвалідністю 526
Понад 80% роботодавців готові брати на роботу ветеранів та людей з інвалідністю

Понад 80% роботодавців готові брати на роботу ветеранів та людей з інвалідністю, частина з них мають намір скористатись при цьому фінансовою підтримкою від держави.

Про це повідомила заступниця міністерки економіки України Тетяна Бережна.

«Уряд планує розширити програми компенсації роботодавцям за працевлаштування наших захисників і захисниць після їх повернення з фронту, а також осіб з інвалідністю внаслідок війни, щоб пришвидшити їх інтеграцію в мирне життя.

Нині ми обговорюємо з бізнесом різні варіанти таких програм і за результатами проведеного серед них опитування з'ясували, що понад 80% роботодавців готові брати на роботу осіб з інвалідністю, 90% роботодавців охоче працевлаштують в своїх компаніях ветеранів.

Частині роботодавців при цьому потрібна буде фінансова підтримка від держави, зокрема у вигляді компенсації витрат на облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, оплати навчання таких працівників, надання їм психологічної підтримки», – зазначила Тетяна Бережна.

Зокрема, серед роботодавців, які готові працевлаштувати особу з інвалідністю, понад 50% назвали найбільш ефективною формою фінансової підтримки від держави надання пільг по сплаті ЄСВ, як компенсації витрат на облаштування робочого місця, 31% – компенсацію частини заробітної плати такого працівника.

Серед роботодавців, які готові взяти на роботу ветерана, лише 40% висловились за необхідність фінансової підтримки держави для цього. Третина з них вважають, що найкращим варіантом такої підтримки буде компенсація частини зарплати ветерана, 20% – висловились за оплату державою надання психологічної допомоги таким працівникам, 14% – за фінансування їх професійного навчання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінекономіки розглядає можливості масштабування діючих активних програм зайнятості, зокрема щодо збільшення компенсації роботодавцям частини ЄСВ та витрат на оплату праці за працевлаштування ветеранів, осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, а також можливість надання роботодавцю компенсації витрат на облаштування робочого місця для особи з інвалідністю.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024