Фермери, які вирощують сою з оригінального насіння, зможуть отримати компенсацію за насіння

18 Квітня 2023, 14:10
Фермери, які вирощують сою з оригінального насіння, зможуть отримати компенсацію за насіння 883
Фермери, які вирощують сою з оригінального насіння, зможуть отримати компенсацію за насіння

В Україні стартував проєкт з підтримки малих фермерів, які вирощують сою з оригінального насіння. Проєкт ініціювала Асоціація «Дунайська Соя», щоб показати переваги оригінального насіння сої відносно генномодифікованого.

Про це інформує Мінагрополітики та продовольства.

Аграрії отримають 15% компенсації за придбане оригінальне сертифіковане насіння сої під посівну кампанію-2023. У проєкті можуть взяти участь виробники із загальним земельним банком до 1 тисячі  гектарів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є громадяни України.

Як зазначають ініціатори проєкту, фермерам також нададуть агрономічний супровід  з боку фахівців Асоціації в рамках впровадження програми «Протеїнового партнерства». Така підтримка, на думку Асоціації,  стимулюватиме українських аграріїв вирощувати не генномодифіковану сою і сприятиме розвитку потенціалу малих фермерів.

Період проведення проєкту: з 3 квітня по 31 липня 2023 року включно.

Деталі, перелік документів та інструкція щодо участі вказані на сайті проєкту.

 

Довідково: Асоціація «Дунайська Соя» реалізує свою діяльність за підтримки Австрійської Агенції з Розвитку (ADA, Austrian Development Agency) Donau Soja is supported by the Austrian Development Agency. Проєкт «Протеїнове партнерство» – ініціатива, що покликана сприяти збільшенню обсягу не-ГМ сої, виробленої сталим способом, у Сербії, Боснії та Герцеговині, Молдові та Україні.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024