Аграрії звернулись до Мінекономіки через дискримінацію з боку чотирьох країн ЄС

25 Квітня 2023, 16:42
Зернова криза 398
Зернова криза

Український клуб аграрного бізнесу звернувся до Міністерства економіки з запитом розпочати розслідування та вжити заходів у відповідь щодо дискримінаційних дій Польщі, Угорщини, Словаччини та Болгарії, що ввели  заборону на імпорт широкого переліку сільськогосподарської продукції з України.

Про це повідомляє пресслужба УКАБ.

«Ми сподіваємося на вирішення ситуації з експортом аграрної продукції шляхом діалогу, проте вже більше тижня перемовини не дають очікуваного результату. Відповідно, Мінекономіки має розпочати розслідування і розглянути комісійно варіанти заходів у відповідь в разі неприпинення дискримінації української агропродукції», – прокоментував подачу скарги гендиректор УКАБ Роман Сластьон.

Польща ввела заборону на імпорт української агропродукції рішенням від 15 квітня, Словаччина — від 17 квітня, Угорщина — від 18 квітня, Болгарія заборонила імпорт з 24 квітня.

Як зауважили в УКАБ, згідно з статтею 29 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» передбачено можливість проведення відповідного розслідування з боку Мінекономіки. 

Матеріали такого розслідування розглядаються Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі, на підставі чого можуть бути прийняті рішення про вжиття адекватних заходів у відповідь на дискримінаційні дії інших держав.

Читайте також: Польща хоче заборонити імпорт української агропродукції до кінця року

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024