Громади Волині залучили понад 28 мільйонів гривень роздрібного акцизу

27 Квітня 2023, 16:10
Підакцизний товар 813
Підакцизний товар

За підсумками першого кварталу 2023 року до місцевих бюджетів Волині сплатили 28,1 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. 

Сума надходжень роздрібного акцизу в області на 5,4 відсотка перевищує прогнозовані показники. Про це йдеться на сайті податківців у Волинській області.

Лише за умови легальної реалізації підакцизної продукції місцеві бюджети щомісяця отримуватимуть належні кошти до бюджету, — нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують лідерам громад пильнувати, щоб продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів відбувався із дотриманням законодавчих вимог.

«Важливо, щоб споживачі підакцизної продукції теж цікавилися у продавця алкогольних напоїв і тютюнових виробів про наявність ліцензії на реалізацію підакцизних товарів. Така небайдужість убезпечить від споживання неякісної продукції та спрятиме залученню бюджетних надходжень», — наголошують у податковій службі.

Споживачам підакцизної продукції обов’язково варто врахувати, що лише виготовлені й реалізовані з дотриманням положень чинного законодавства та стандартів алкогольні напої, за умови помірного споживання, не становить загрози життю та здоров’ю. Щоб не завдавати шкоди здоров’ю варто звертати увагу на наявність у продавця підакцизного товару ліцензії та перевірити у виданому фіскальному чеку відображену суму роздрібного акцизу. 

Не менш важливо, щоб на кожній одиниці горілчаної продукції чи тютюнових виробів була марка акцизного податку встановленого зразка. 

Тим часом Головне управління ДПС у Волинській області систематично здійснює моніторинг ситуації на ринку реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів, зокрема на предмет дотримання вимог податкового законодавства господарюючими суб’єктами. 

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Насамперед, перевірки закладів торгівлі та громадського харчування проводяться за скаргами громадян та зверненнями, у яких повідомляється про відмову суб’єкта господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції.

Читайте також: Волинські СГД-спрощенці спрямували до бюджету чверть мільярда гривень єдиного податку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024