Березнівські власники нерухомості сплатили понад два мільйони гривень податку

08 Травня 2023, 15:09
Податок на нерухоме майно 513
Податок на нерухоме майно

Власники об’єктів нерухомості Березнівщини упродовж січня-квітня 2023 року сплатили  до місцевих бюджетів 2,2 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Більшу частину суми забезпечили юридичні особи – 1,6 мільйона гривень, від підприємців і громадян надійшло 0,6 мільйона гривень податку. Про це йдеться на сайті податківців у Рівненській області.

Фахівці податкової служби нагадують, що громадяни сплачують податок на нерухоме майно за площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів житлової нерухомості. А сплатити цей податок необхідно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення із зазначеною  сумою та квитанції з платіжними реквізитами для його сплати.

Податківці наголошують, якщо громадяни не отримали такого повідомлення, але вони є платниками цього податку, вони також можуть звернутися до контролюючого органу для звірки. Також платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через  Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Читайте також: Місцеві громади Сарненщини отримали в розпорядження майже два мільйони гривень податку на нерухомість

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024