На митниці на Закарпатті упередили 30 фактів переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

09 Травня 2023, 15:27
Вилучені препарати 751
Вилучені препарати

Цьогоріч закарпатські митники фіксують збільшення випадків виявлення не задекларованих медичних препаратів із вмістом наркотичних або психотропних речовин, які переміщують через митний кордон України громадяни, користуючись спрощеним порядком проведення митних формальностей («зеленим коридором») та без дозвільних документів.

Також спостерігається зріст загальної кількості виявлених фактів незаконного переміщення наркотиків через кордон у зоні діяльності Закарпатської митниці, порівняно з аналогічним періодом минулого року, про це йдеться на сторінці у фейсбуці митниці.

Так, за перші 4 місяці 2023 року виявили 30 фактів незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. За аналогічний період 2022 року задокументовано 12 фактів.

До правоохоронних органів направили 29 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочинів передбачених КК України (торік – 12).

Тож, з незаконного обігу вилучили медичні препарати з вмістом психотропних речовин, зокрема, понад 7,2 тисячі таблеток; 10 флаконів, 300 ампул. Серед наркотичних засобів та психотропних речовин: метамфетамін, трамадол, морфін, оксiкодон, тилідин, опій, а з прекурсорів – псевдоефедрин.

Як зазначають фахівці управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці, нині в пунктах пропуску зберігається високий рівень загрози контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, як на територію України з країн Євросоюзу, так і в зворотному напрямку.

Тому постійно звертається увага на осіб, які в приватних справах перетинають кордон України та в’їжджають, або переміщують так звані передачі та посилки на адреси одержувачів на території області, з країн Південної Європи (Іспанія, Португалія, Італія, Франція).

Також митники взаємодіють із правоохоронними органами щодо упередження можливих фактів скоєння контрабанди у вантажівках, які переміщуються з країн «Золотого півмісяця» (Афганістану, Ірану, Пакистану).

Посадові особи митниці регулярно проводять моніторинг митного оформлення товарів з метою виявлення товарів, до складу яких можуть входити такі прекурсори, як: толуол, діетиловий ефір, ацетон, метилетилкетон, клеї, фарби, хімічна продукція. Крім цього, здійснюється моніторинг митного оформлення товарів та транспортних засобів, осіб, що прямують з країн та регіонів ризику, щодо виробництва наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Читайте також: На Закарпатській митниці зареєстрували протоколів на 17 мільйонів гривень 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024