На оборонні потреби держави волиняни сплатили 225,5 мільйона гривень військового збору

10 Травня 2023, 11:15
На оборонні потреби держави волиняни сплатили 225,5 мільйона гривень військового збору 394
На оборонні потреби держави волиняни сплатили 225,5 мільйона гривень військового збору

Упродовж січня-квітня 2023 року з легальних доходів волинян до держбюджету сплатили 225,5 мільйона гривень військового збору. Це на 81,7 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Про це Бізнес.Район повідомляють волинські податківці.

Завдяки дотриманню вимог закону щодо офіційного працевлаштування більшістю волинських роботодавців в області фіксують ріст показників сплати військового збору на 57 відсотків, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

 «Своєчасне фінансування війська та оборонних потреб – обов’язкова передумова успішної протидії загарбнику. Без жодного перебільшення кожен, хто чесно сплачує податки, робить критично важливий внесок у майбутню перемогу над ворогом. Варто врахувати, що військовий збір сплачується лише з легальних доходів. Тому той, хто погоджується на роботу без офіційного працевлаштування,  окрім ухилення від сплати ПДФО та військового збору, ще й позбавляє себе соціальних гарантій», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

У податковій службі відзначають, що навіть в умовах воєнного стану тим, хто працює офіційно, держава гарантує соціальний захист відповідно до законодавчих норм у разі настання страхового випадку чи виходу на пенсію. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024