Прикордонник, який сприяв тютюновій контрабанді на Закарпатті, може опинитися за ґратами на 10 років

16 Травня 2023, 10:26
Прикордонник, який сприяв тютюновій контрабанді на Закарпатті, може опинитися за ґратами на 10 років 284
Прикордонник, який сприяв тютюновій контрабанді на Закарпатті, може опинитися за ґратами на 10 років

На Закарпатті викрили та повідомили про підозру 29-річному начальнику підрозділу одного із прикордонних відділів ДПС України за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, за грошову винагороду головний сержант надавав жителю Берегівського району службову інформацію про охорону державного кордону, зокрема про відсутність прикордонних патрулів.

Таким чином, завдяки сприянню прикордонника відбувалось незаконне переміщення нелегальних цигарок до Угорщини.

Встановлено, що за один ящик тютюну підозрюваний отримував орієнтовано 50 доларів США. Правоохоронці задокументували декілька таких фактів.

Затримали посадовця у порядку ст.208 КПК України – після одержання неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США.

На цей час вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу та відсторонення від посади. Крім цього, перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ та Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

 

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

 

у сфері оборони Західного регіону

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024