Реєстрація нерухомості в «Дії»: відтепер послуга доступна в 10 областях та Луцьку

18 Травня 2023, 17:16
Реєстрація нерухомості в «Дії»: відтепер послуга доступна в 10 областях та Луцьку 710
Реєстрація нерухомості в «Дії»: відтепер послуга доступна в 10 областях та Луцьку

Мінцифра масштабувала послугу з реєстрації нерухомості. Скористатися сервісом тепер можна в Закарпатській, Київській, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській областях та Луцьку.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Для чого реєструвати нерухоме майно через портал «Дія»?

  • Реєстрація нерухомості підтверджує, що саме ви законний власник майна: шахраї не зможуть підробити документи і привласнити його собі.
  • Внесення відомостей в електронний реєстр максимально убезпечить ваші дані: інформація не загубиться і не буде знищена, на відміну від паперових архівів.

Щоб отримати виплату за програмою єВідновлення, житло обов’язково має бути зареєстроване в Державному реєстрі речових прав. Тож користуйтеся послугою на порталі «Дія».

Раніше, щоб зареєструвати нерухомість, треба було відвідати щонайменше три держустанови. Тепер це можна зробити за кілька кліків.

Потрібно вибрати розділ Земля, будівництво, нерухомість Державна реєстрація прав на нерухоме майно Подати заяву.

«Далі внесіть необхідну інформацію та скани документів, підпишіть заяву електронним підписом. Це все! Про результат повідомимо листом на е-пошту. Також можна переглянути статус у кабінеті на порталі «Дія»: https://diia.gov.ua/services/derzhavna-reyestaciya-prav-na-neruhome-majno», – йдеться в повідомленні Міністерства.

Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024