На Волині стабільно зростають надходження єдиного податку

21 Травня 2023, 13:35
На Волині стабільно зростають надходження єдиного податку 473
На Волині стабільно зростають надходження єдиного податку

Упродовж січня-квітня 2023 року СГД-спрощенці Волині спрямували до бюджету 345,4 мільйона гривень єдиного податку.

Сума сплаченого єдиного податку в області на 26,4% перевищує аналогічні надходження торік. Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці. 

У загальній сумі сплаченого єдиного податку 63,3 мільйона гривень – внесок юридичних осіб. Фізичні особи – спрощенці перерахували 248,3 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники спрямували до місцевих бюджетів 33,8 мільйона гривень єдиного податку.

«Ситуація з надходженнями єдиного податку досить часто відображає реальний стан справ зі створенням належних умов для діяльності малого бізнесу у кожній територіальній одиниці. В умовах рівноправної конкуренції, як правило, представники бізнесу працюють легально, а громади отримують належні кошти до бюджету. Зрозуміло, що задля бюджетної самостійності громад важливо, щоб всі бізнес-проєкти реалізовувалися у правовому полі, тобто з офіційною держреєстрацією та сплатою податків. Ці умови повинні бути обов’язковими для кожного підприємця та фірми», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, більшість волинських підприємців дотримуються вимог закону, зберігають ділову активність, сумлінно сплачують податки та долучаються до низки проєктів із забезпечення потреб війська.

Читайте також: Волиняни задекларували понад пів мільярда гривень доходів за 2022 рік

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024