До місцевих бюджетів Волині надійшло майже 160 мільйонів гривень плати за землю

22 Травня 2023, 10:10
До місцевих бюджетів Волині надійшло майже 160 мільйонів гривень плати за землю 514
До місцевих бюджетів Волині надійшло майже 160 мільйонів гривень плати за землю

За підсумками січня-квітня 2023 року громади Волині отримали в розпорядження  159,5 мільйона гривень плати за землю.

Це на 3,8 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік. Про це Бізнес.Район повідомляють волинські фіскали.

Зокрема, місцеві бюджети області отримали 143,1 мільйона гривень плати за землю від юридичних осіб і 16,4 мільйона гривень земельного податку, який перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

«Оподаткування землі та нерухомості – надійне та стабільне джерело надходжень громад. Оскільки саме зараз триває процедура формування податкових повідомлень-рішень про нараховану суму земельного податку фізичним особам, важливо належним чином поінформувати мешканців громад про обов’язковість  своєчасної сплати майнових податків. До речі, громадяни мають право самостійно звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для отримання податкового повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку та податку на нерухоме майно», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області, спеціалісти ДПІ допоможуть провести звірку щодо нарахованих та сплачених податкових зобов’язань.

Окрім поточних платежів громадянам, які мають у власності чи користуванні майно, варто подбати про сплату заборгованих у минулі роки земельного податку та податку на нерухомість, – нагадують у податковій службі.                                                                                                                                     

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024