Рівненщина співпрацюватиме з меблевиками Польщі

24 Травня 2023, 10:00
Рівненщина співпрацюватиме з меблевиками Польщі 571
Рівненщина співпрацюватиме з меблевиками Польщі

На Рівненщину прибули представники польської меблевої компанії Szynaka-Meble. Частина їхніх потужностей була розташована в Білорусі. Нині вони шукають місце для перенесення виробництва. Компанія має 60-річний досвід у меблевій галузі.

Про це повідомили на сайті Рівненської ОВА.

Це найбільша фірма в Польщі, яка експортує свою продукцію у понад 50 країн світу.

З іноземними меблевиками зустрівся начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль разом із командою. 

«Рівненщина продовжує розвивати меблевий кластер. Наша область – друга в Україні по заготівлі і запасах лісу, – розповів Віталій Коваль. – Ми виготовляємо 62% фанери, 43% – деревостружкових плит, 72% – окремих меблів. У структурі експорту з області питома вага деревообробної та меблевої промисловості – 32,4 %. Нам важливі інвестиції в область, особливо в ту галузь, яка у нас в пріоритеті».

Під час зустрічі Віталій Коваль підписав з президентом правління Szynaka-Meble Яном Шинакою меморандум про співпрацю. Головна ціль – сприяти розвитку меблевої галузі та створити виробничу кооперацію підприємств з виробництва меблів.

Такий меморандум дозволить у майбутньому виступати заявниками в проєктах, у рамках різних європейських програм. Та отримувати європейські кошти на розвиток меблевої галузі.

До слова, Ян Шинака не лише польський підприємець, а й член Ради підприємництва при Президентові Республіки Польща та президент Польської торгово-промислової палати виробників меблів.

Читайте також: Деревообробка, ІТ та оборонний комплекс – важливі вектори розвитку Рівненщини

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024