Підприємство на Рівненщині виробляє фанери вдвічі більше плану

24 Травня 2023, 15:19
Фанера 2997
Фанера

«ОДЕК» – одне з найбільших підприємств з виробництва фанери не лише на Рівненщині, а й в Україні.

Підприємство відвідала польська делегація, повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Ян Шинака, президент правління Szynaka-Meblе (найбільшої меблевої фірми в Польщі), розповів, що співпраця з деревообробними підприємствами на Рівненщині точно входить в їхню стратегію. Вони бачать спільне виробництво та можливості виходу на європейський і світовий ринок.

Наразі «ОДЕК» виробляє вдвічі більше плану. Підприємство мало проєктну потужність всього 50 тисяч м³, а зараз збільшились до 105 тисяч м³ фанери. Все вдалося зробити завдяки модернізації виробництва, злагодженій роботі і попиту на українську продукцію.

Для області підприємство – це 1700 робочих місць і гарант економічної стабільності. Понад 160 працівників мобілізовані і служать в лавах ЗСУ. Проте їхні місця не скорочені, їх зайняли жінки, які виконують складні операції та розуміють свою відповідальність.

«На підприємстві хороший мікроклімат. Тут працюють як з найближчих громад, так і з Волинської області. Є організована доставка працівників у радіусі 80 кілометрів. Такі підприємства як «ОДЕК» роблять Рівненщину меблевою столицею України. За останніх декілька років ми зайняли лідируючу позицію і продовжуємо її нарощувати», – наголосив Віталій Коваль.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024