На Волині торік 3,5 тисячі власників корів отримали дотації від держави: чи працює програма сьогодні

26 Травня 2023, 10:04
Корова 501
Корова

Минулого року всі господарники на Волині, які утримують від трьох до ста корів отримали дотації від держави. А це майже 3,5 тисячі людей.

Про це розповів «Суспільному» начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

Цього року програма збережена. За попередньою інформацією з Міністерства аграрної політики, вона буде працювати після прийняття відповідних розпорядчих документів.

З його слів, минулого року в рамках програми державних дотацій власникам великої рогатої худоби, які тримають від трьох до ста голів, виплачували по 5 300 гривень за одну тварину.

Таким чином в область залучили понад 90 мільйонів гривень дотаційних грошей, – каже Юрій Юрченко.

Додає: яку суму виділятимуть цього року на одну тварину – поки невідомо.

38 корів та 26 телят вирощує у своєму господарстві сім’я Юхимчуків, – розповідає господар Ігор. Робочий день в подружжя розпочинається вдосвіта, о 5:30, – каже дружина Надія.

У господарстві вирощують корів голландської, данської та української селекцій за допомогою штучного осіменіння. Уся худоба в господарстві паспортизована.

Десять дійних корів дають орієнтовно триста літрів молока за добу. Його охолоджують та зберігають у спеціальному контейнері, – каже Надія Юхимчук. Тричі на тиждень свіжу продукцію забирає молоковоз. Здають його по вісім гривень за літер – це і є основний заробіток, – каже господиня.

Минулого року родина отримала дотації за кожну корову. Цьогоріч, – кажуть, – теж братимуть участь у програмі.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024