Волинські податківці розповіли громадам про особливості застосування мінімального податкового застосування

31 Травня 2023, 11:07
Волинські податківці розповіли громадам про особливості застосування мінімального податкового застосування 348
Волинські податківці розповіли громадам про особливості застосування мінімального податкового застосування

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи представники Головного управління ДПС у Волинській області взяли участь в інформаційній сесії «Мінімальне податкове зобов’язання. Як з цим інструментом працювати громаді у 2023 році».

Про це інформують волинські податківці, передає Бізнес.Район. 

Захід, що відбувся 30 травня 2023 року з ініціативи ВРО Програми U-LEAD з Європою, став комунікаційним майданчиком для 46 представників органів місцевого самоврядування Волині та посадовців ГУ ДПС в області не лише з питань нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), а й залучення податкових надходжень від платників майнових податків.

Насамперед інформаційно-роз’яснювальна сесія передбачала спілкування посадовців ДПС із представниками місцевої влади щодо визначення МПЗ громадянам, підприємцям – фізичним особам та юридичним особам. 

Про порядок обчислення мінімального податкового зобов’язання ФОПами та нарахування МПЗ громадянам представників громад інформувала заступниця начальника відділу ПДФО та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, координації та інформаційно-аналітичного забезпечення, розгляду звернень платників податків управління оподаткування фізичних осіб Наталія Бондаренко.

На особливостях визначення та сплати МПЗ юридичними особами акцентувала увагу учасників заходу головна державна інспекторка відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Людмила Маківка.

Про важливість обміну інформацією між податковою службою та громадами задля залучення майнових податків до місцевих бюджетів розповіла заступниця начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб – підприємців, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Людмила Арендарчук.

У ході інформаційної сесії податківці презентували тематичну листівку «Прийди та отримай ППР про нараховані майнові податки», що орієнтує власників майна – фізичних осіб у термінах сплати майнових податків і пропонує самостійно отримати ППР у державних податкових інспекціях, або ж скористатися можливостями Електронного кабінету для сплати земельного податку та податку на нерухомість. 

«Ефективна комунікація з найбільш актуальних питань оподаткування сприяє наповненню бюджетів усіх рівнів. Тому через тематичні «гарячі» лінії» та діалог у ході зустрічей, засідань «круглого столу», інформаційних сесій податкова служба отримує необхідну інформацію про те, як податкові норми «працюють» у реальному житті. Безумовно, що пропозиції та зауваження до якості нашої роботи враховуємо при ухваленні управлінських рішень», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024