США продовжили безмитний режим для української сталі ще на рік

02 Червня 2023, 11:00
США продовжили безмитний режим для української сталі ще на рік 416
США продовжили безмитний режим для української сталі ще на рік

Сполучені Штати Америки звільнили українську сталь від 25% мита ще на один рік. Відповідну прокламацію видав президент США Джозеф Байден за поданням Міністра торгівлі США Джини Раймондо.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Крім того, президент США підтримав ініціативу Джини Раймондо і звільнив від мит також сталь з Європейського Союзу, яка виготовлена з української сировини.

«Впродовж цього року ми пояснювали партнерам, що головний спосіб відновити українську металургію – це інтегрувати її у виробничі ланцюги в ЄС і США. Прокламація президента США – один з найбільш практичних способів посилити таку інтеграцію», – прокоментувала міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Україна також працює з ЄС над інтеграцією ринків сталі. Автономні торгові заходи ЄС, продовжені на рік 25 травня, передбачають звільнення української сталі від сплати антидемпінгових та захисних мит. Крім того, в рамках промислового діалогу Україна – ЄС започатковано окремий діалог щодо сталі, який включає виробників сталі.

«Значний збій у виробництві сталі в Україні зменшив загальний обсяг виробництва сталі в Україні. Водночас сталеливарна промисловість була історично важливою для України, і як Сполучені Штати, так і Україна зацікавлені у збереженні цієї галузі як економічної рятувальної ланки, поки країна відновлюється», – йдеться у прокламації президента США Джозефа Байдена «Прокламація про регулювання імпорту сталі до Сполучених Штатів».

Так, виробництво сталі в Україні в першому кварталі 2023 року було на 66,22% меншим, ніж у першому кварталі 2022 року – 1,23 мільйона тонн проти 3,6 мільйона тонн відповідно.

Нагадуємо, що 9 травня 2022 року США встановили річний безмитний режим для української сталі, що підтвердило готовність американського уряду підтримати економічну стабільність України, включивши українську металургійну продукцію у свої виробничі процеси.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024