Корпорація «Богдан» вийшла на ринок Західної Європи

13 Березня 2018, 20:22
1237

Корпорація «Богдан» уклала контракт на поставку кузовів для електричних автобусів французької компанії Bluebus.

Про це повідомила прес-служба корпорації, повідомляє видання Бізнес із посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Цей контракт є проривом Богдана на ринок Західної Європи. Ми вже співпрацювали з країнами Східної Європи, зокрема, Польщею і Чехією. Але відтепер поле нашої діяльності пошириться і на країни Західної Європи», - відзначили в корпорації.

У рамках першого контракту, вартість якого не розголошується, корпорація до кінця травня поточного року поставить п'ять 12-метрових кузовів. Надалі Богдан розраховує на продовження контракту та поглиблення співпраці.

Компанія Bluebus входить в групу Bolloré. Є французьким виробником екологічного громадського транспорту. У виробництві транспорту використовує передові технології і орієнтується на зменшення шкоди для навколишнього середовища. 12-метровий автобус Bluebus випускається з кінця 2015 року, вміщує 100 пасажирів, і має автономний хід від 180 до 250 км.

Корпорація Богдан створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

Компанія Богдан Моторс, яка належить партнеру президента України Петра Порошенка Олегу Свинарчуку-Гладковському, об'єднує виробничі активи корпорації Богдан (автобусно-тролейбусний завод в Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік і завод в Черкасах потужністю 120 150 тис. легкових автомобілів).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024