Уряд ухвалив зміни, спрямовані на зменшення відсотку зупинених податкових накладних

03 Червня 2023, 15:08
Податкові накладні 424
Податкові накладні

Кабінет міністрів України ухвалив зміни до Постанови N1165, які спрямовані на зменшення відсотку зупинених податкових накладних та спрощення адміністративних процедур для платників.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Зокрема, змінами до урядового документа передбачили:

  • автоматичну реєстрацію ПН/РК у разі виведення платника податку з переліку ризикових за виконання певних умов, які передбачені Порядком зупинення;
    – автоматичну реєстрацію зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення про врахування ТПП за умови виконання певних умов.
    Також змінами до постанови визначено:
  •  механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податку до переліку ризикових та неврахування ТПП;
  •  якщо платника внесено до переліку ризикових, то дія рішення щодо врахування ТПП автоматично призупиняється, проте не скасовується, що позбавляє платника податку від необхідності повертатись до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових.

У рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагентів, операції з яким визначено як ризикові.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024