На Волині майже 60% домогосподарст отримують субсидії

14 Березня 2018, 14:06
1227

Кількість отримувачів субсидій для відшкодування витрат на оплату за житлово-комунальні послуги на 1 січня 2018 року становить 199,7 тис. домогосподарств, тобто 58,8 % від усіх домогосподарств області.

Про це повідомляє департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

За призначенням субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у 2017 році звернулося 44,2 тис. сімей, з яких 36 тис. домогосподарств отримали готівкову субсидію. Середній розмір виплати у 2017 році становив  2 тис. 760,86 гривень. Разом із тим, у минулому році вперше провели виплату готівкою зекономлених сум субсидій для 46,8 тис. отримувачів на загальну суму 33 млн грн.

Згідно чинного законодавства України право на отримання державної субсидії мають сім’ї, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг (в межах встановлених норм споживання та з урахуванням пільг) перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу сім’ї.

Програма житлових субсидій максимально спрощена для людей, тому для тих родин, які вже в програмі житлових субсидій, розрахунок на опалювальний і неопалювальних сезон проводиться автоматично без звернення.

Процедура оформлення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення (соцзабез) за місцем реєстрації заявника (орендарі — за місцем проживання). Призначення субсидії здійснюється на підставі заяви та декларації. Документи можуть бути подані особисто або надіслані поштою. Окрім того, в Україні працює система онлайн-оформлення субсидій.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024