У 2023 році на Рівненщині понад 170 жителів отримали ваучери на навчання

06 Червня 2023, 17:33
У 2023 році на Рівненщині понад 170 жителів отримали ваучери на навчання 546
У 2023 році на Рівненщині понад 170 жителів отримали ваучери на навчання

З початку року на Рівненщині 174 особи отримали ваучери на навчання.

Про це Бізнес.Район інформує пресслужба обласної служби зайнятості.

Жителі області отримали ваучери за професіями та спеціальностями: тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водій автотранспортних засобів, кухар, кондитер, швачка, кравець, слюсар-ремонтник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, столяр будівельний, лицювальник-плиточник, машиніст автогрейдера, електрогазозварник, водій навантажувача, архітектура та містобудування, ветеринарна медицина, будівництво та цивільна інженерія, інженерія програмного забезпечення, геодезія та землеустрій, психологія.

Серед них вісім внутрішньо переміщених осіб отримали ваучер на навчання за професією кухар і водій автотранспортних засобів. Також два учасники бойових дій отримали ваучер на навчання за професією машиніст автогрейдера і водій автотранспортних засобів.

Ваучер – документ встановленого зразка, що дає особі право на перепідготовку за робітничою професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутого за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня вищої освіти), спеціалізацію та підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

Оплата ваучера здійснюється коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом.

Ваучер на навчання видається центрами зайнятості деяким категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам, а саме:

  • особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років;
  • особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки України або Державної кримінально-виконавчої служби;
  • особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях;
  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку;
  • особи, що позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення;
  • особи з інвалідністю;
  • особи, які у період дії воєнного стану в Україні під час служби, трудової та іншої діяльності, проживання на відповідній території отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання.

Нагадаємо, з 1 червня 2023 року спростили процедуру отримання ваучера на навчання. Відтепер ви зможете подати онлайн заявку на отримання ваучера на порталі https://is.gd/quzCHf. Заявку опрацюють протягом трьох робочих днів.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024