«Укрзалізниця» чекає на погодження Польщі, аби збільшити кількість місць в купе на маршруті Київ-Варшава

07 Червня 2023, 18:09
Укрзалізниця збільшить кількість місць в купе на маршруті Київ-Варшава 970
Укрзалізниця збільшить кількість місць в купе на маршруті Київ-Варшава

«Укрзалізниця» чекає погодження поляків для запуску до Варшави потягів зі стандартними для українських вагонів чотиримісними купе, замість тримісних, які курсують зараз.

Про це повідомила пресслужба «Укрзалізниці».

14 вагонів тестового поїзда Київ – Варшава стандартного для України габариту отримали QR-коди та маркування Польських залізниць.

«Ще один крок на шляху до запуску повноцінного поїзда на нашому найдефіцитнішому напрямку пройдено. Очікуємо на фінальні погодження від польських колег та готуємо вагони до нового маршруту», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наразі прямий рейс «Київ-Варшава-Київ» лишається найдефіцитнішим напрямком. Щоденно тільки у мобільному застосунку УЗ реєструє понад три тисячі запитів від пасажирів, які шукають квитки за цим сполученням, що в 10 разів перевищує пропозицію місць.

Ще раніше провели низку раундів переговорів та узгоджень між українськими та польськими залізничниками щодо сумісності стандартних вагонів Укрзалізниці з модернізованою польської інфраструктурою, отримано технічні погодження від польського регулятора UTK (Urząd Transportu Kolejowego). Також виконано тестовий заїзд поїзда, сформованого з вагонів стандартного для України габариту 1-ВМ. Ці вагони успішно пройшли весь маршрут від Києва до Варшави (із перестановкою візків на станції Ягодин).

На вимогу польської сторони впродовж останніх двох днів тривали детальні заміри абсолютно всіх габаритів кожного вагона цього поїзда спеціально залученими польськими технічними фахівцями з українською командою залізничників, яка зараз перебуває на прикордонній станції Дорогуськ у Польщі.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024