У перший тиждень червня викрили 20 порушень рибальства

08 Червня 2023, 10:07
У перший тиждень червня викрили 20 порушень рибальства 797
У перший тиждень червня викрили 20 порушень рибальства

З 29 травня по 5 червня волинські рибоохоронці викрили 20 порушень правил рибальства. Серед них 14 – за ч.3 ст. 85 КУпАП, 3 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП та 1 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Також склали 2 безгосподарські акти.

Про це Бізнес.Район повідомляє Волинський риб,0оохоронний патруль.

Для прикладу, порушення викрили:

  • 1 червня на Турському водосховищі, поблизу с. Заболоття Заболоттівської громади Ковельського району (Гідрологічний заказник «Озеро Тур»). Два місцевих жителі здійснювали вилов риби сітками. Склали протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також на цій водоймі викрили громадянина, який порушував правила рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП.
  • 2 червня на Броницькому водосховищі, поблизу с. Брониця Камінь-Каширського району Волинської області. Порушник здійснював вилов риби забороненим знаряддям – металевою острогою.
  • 2 та 3 червня волинські рибоохоронці здійснили спільний рейд з працівниками Старовижівського відділення поліції. Обстежили водойми Ковельського району: оз. Глухи Дубечанської громади, оз. Святе і оз. Пісочне Старовижівської громади та р. Турія Сереховичівської громади. В ході спільної роботи викрили п’ять порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП.
  • 3 червня здійснили рибоохоронний рейд на оз. Велике Згоранське, поблизу с. Згорани Головненської громади Ковельського району. Викрили двох громадян, які знаходилися поблизу водойми з сухими сітками. В ході обстеження озера виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили три ятері.
  • 3 червня на оз. Шині, поблизу с. Віл Любешівської громади виявили два порушення правил рибальства за ч. 3 с. 85 КУпАП. Того ж дня аналогічні порушення виявили на оз Гривинське, поблизу с. Лишнівка Прилісненської громади Камінь-Каширського району.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Нагадуємо, що 21 травня закінчилася нерестова заборона на річках Волині та їх кореневих водах. Продовжується і триватиме до 10 червня (включно) весняно-літня заборона на озерах і водосховищах та до 30 червня (включно) в придаткових водах річок (непротічні в межений період ставки, стариці русел, заплави). Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024