Огірки подешевшали на чверть, знизилися ціни на томати

10 Червня 2023, 16:12
Огірки та помідори 1144
Огірки та помідори

Найбільше зниження цін цього тижня трапилися в сегменті тепличних огірків, менше – томатів. На третину подешевшала суниця, значно подорожчали останні партії яблук.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

«За останні 7 днів помідори стали доступнішими на 14%, а огірки відразу на всі 25%, у порівнянні з попереднім тижнем. За словами представників тепличних комбінатів, черговий оборот вирощування огірків підходив до свого завершення й продавці все частіше йшли на поступки покупцям, особливо коли мова йшла про реалізацію залишків продукції посередньої якості», – зазначають експерти проєкту. 

Збільшення пропозиції суниці садової на внутрішньому ринку України знизило ціни на суницю садову більше ніж на третину.

Більшість українських виробників яблук вже давно завершили реалізацію власних яблук, а ті хто ще мав до продажу гуртові обсяги якісної продукції, почали стрімко підвищувати відпускні ціни. Таким чином,тільки за останній тиждень ціни на яблука в Україні зросли на 160%, при цьому продавці не скаржились на погіршення торговельної активності покупців.

За прогнозами аналітиків проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» теперішня ситуація на ринку яблук – явище тимчасове. За оцінками учасників ринку, торішнім яблуком в невеликих обсягах будуть торгувати ще максимум 1 місяць, а попит на цю продукцію буде поступово згасати, паралельно зі збільшенням на ринку асортименту фруктів та ягід нового врожаю.

Щодо овочів нового врожаю, то на думку експертів вони будуть поступово дешевшати через збільшення пропозиції продукції на ринку, що вже сьогодні чітко простежується у сегментах ранньої капусти та ріпчастої цибулі.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024