Через нове податкове законодавство на Волині закриваються малі фермерські господарства

20 Березня 2018, 14:41
Голова Асоціації фермерів та приватни землевласників Волинської області Руслан Хомич. 2775
Голова Асоціації фермерів та приватни землевласників Волинської області Руслан Хомич.

Цього року волинські аграрії відчули новий податковий тягар і перші «плоди» діяльності столичних чиновників вже є – малі сільські господарства закриваються.

Про це розповів Інформаційному агентству Волинські Новини голова Асоціації фермерів та приватни землевласників Волинської області Руслан Хомич.

«Сьогодні аграрії говорять про те, що маленькі фермерські господарства закриваються через те, що їх почали обкладати соціальним внеском. А платити ці кошти селяни не мають звідки. Я сам виріс із маленького селянського господарства і сам знаю, як це важко й можу запевнити, що дійсно так це і є. Навіть, маючи 30 гектарів обробітку землі, родина не зможе заплатити за двох членів соціальний внесок. Для прикладу, торік у наших Поліських районах чистого прибутку було не більше 800 гривень на гектар, а за кожного потрібно сплачувати щомісяця 1,5 тисячі гривень. Тому ми готуємо звернення і пропозиції у Верховну Раду щодо ряду проблемних питань для розвитку агросектору в Україні», - розповів аграрій.

Зауважимо, що фермери зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок із першого січня 2018 року відповідно до пенсійної реформи.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024