Волинь: перспектива розвитку агровиробництва за фермерськими господарствами та великотоварним виробництвом

22 Березня 2018, 14:21
1332

На базі обласної фітосанітарної лабораторії провели навчання для зоотехніків та техніків штучного осіменіння агрогосподарств області.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Одне із найбільш гострих питань в аграрній галузі сьогодні – прийняття нових стандартів щодо якості молока. Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко наголосив, що в державному та обласному бюджеті передбачені кошти на реалізацію програм підтримки тваринницької галузі та стимулювання підвищення якості молока в господарствах. До слова, молоко і першого і другого гатунку буде закуповуватися. Проте, молоко другого класу буде використовуватися у технічних цілях.

«Підвищити якість молока можливо. Для цього лише потрібно дотримуватися гігієнічних норм та вчасно охолоджувати молоко», - зазначив Юрій Горбенко

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Богдан Лозинський розповів про структуру відомства та питання, якими опікуються її управління та відділи.

- Коли ми вийдемо на відповідний рівень виробництва, переробки та контролю за безпечністю продуктів, лише тоді ми зможемо конкурувати на європейських ринках, - зауважив Богдан Лозинський та прогнозував, що це може статися приблизно через 5 років.

В області уже працюють підприємства, продукція яких відповідає міжнародним стандартам, як приклад - СТзОВ ім. Лесі Українки Ковельського району (власник – Іван Смітюх).

Також керівник Держпродспоживслужби в області зазначив, що перспектива розвитку агровиробництва - за фермерськими господарствами та великотоварним виробництвом, які здатні виготовляти продукцію високої якості.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024