Нардеп відзначив високу якість тролейбусів, які виготовляє «Богдан Моторс»

Нардеп відзначив високу якість тролейбусів, які виготовляє «Богдан Моторс»

28 Березня 2018, 13:30

«Тролейбуси «Богдан Т90117» - це сучасний хороший український транспорт», – заявив Секретар Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Юрій Шаповалов під час передачі до Кременчука 5 сучасних тролейбусів на території Луцького автоскладального заводу №1 АТ «АК «Богдан Моторс».

«Особисто моє враження дуже позитивне. Дійсно сучасний, хороший тролейбус. За експлуатаційними якостями будемо, сподіватися, все буде добре. У нас (в Кременчуці, - ред.) вже є тролейбус, який зарекомендував себе непогано», - підсумував він.
 
Юрій Шаповалов позитивно оцінив рівень виробничих потужностей на заводі. Народний депутат відзначив охайність, чистоту і простір зварювального та збирального цехів заводу. Це, на його думку, саме той приклад, за яким світ і має впізнавати сучасну Україну – як потужного експортера високотехнологічної продукції, а не як сировинний додаток.
 
«Нам цікаво було подивитися виробництво – українське виробництво, що дуже важливо. Локалізоване до 90% збирання і практично всі комплектуючі - українські. Є частина європейських. Російських складових тут немає, щоб там не казали, спекулюючи на цих питаннях», - зазначив він.
 
Оскільки Юрій Шаповалов обраний до Верховної Ради з Кременчука, розвиток транспорту міста для нього – одне з пріоритетних питань.
 
Тролейбуси для Кременчука виготовлені в рамках програми технічної модернізації тролейбусного парку міста «Міський громадський транспорт в Україні».
 
Нагадаємо, «Богдан Моторс» висловив готовність допомогти Львову та іншим українським містам перейти на сучасний електротранспорт. Корпорація активно підтримує ініціативи місцевої влади з оновлення рухомого складу та його заміни новими безпечними, комфортними і екологічними зразками. Рухомий склад у більшості міст України вже вичерпав строк експлуатації та несе загрозу для пасажирів. В Україні є достатньо вітчизняних виробників, які можуть задовольнити потреби міст та регіонів в модернізації комунального транспорту.
 
Окрім того, наголошують в «Богдані», завантаження виробничих потужностей сприятиме створенню нових робочих місць та збільшенню відрахувань податків до бюджетів всіх рівнів. Також в корпорації наголошують на неприпустимості закупівлі за бюджетні кошти вживаного громадського транспорту та транспорту який виготовляється не в Україні за умови наявності вітчизняних аналогів.