Готуємося до Великодня: скільки коштує спекти паску

29 Березня 2018, 11:41
1950

Приготування великодньої паски у 2018 році вартуватиме цьогоріч на 20 % дорожче, ніж минулого.

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко у Facebook.

«У різних країнах існують свої рецепти пасок. У них додають родзинки, цукати, різні спеції. Сьогодні пекарі змагаються в майстерності виготовлення пасок, придумуючи хитромудрі візерунки на кірці і особливі смаки й форми. Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж порахували як за рік змінилася ціна на паску. Ми взяли наступний рецепт паски вагою 2,1 кг: 1 кг пшеничного борошна, 6 яєць, 300 г вершкового масла, 300 г цукру, 400 г молока, 150 г родзинок, 50 г дріжджів, за смаком сіль і ванільний цукор, прикраси», – наголосив Дорошенко.

У 2018 році середньостатистична ціна в Україні 1 кг борошна складала 9,6 грн, 6 яєць – 16 грн, 300 г вершкового масла – 52,6 грн, 300 г цукру – 3,6 грн, 400 г молока – 8,8 грн, 150 г родзинок на вагу – 12 грн, 50 г дріжджів – 7,4 грн, сілі, ванільного цукру і прикрас – 10 грн. Таким чином великодня «паска» 2018 року нам обійдеться в 120 грн.

У 2017 році 1 кг пшеничного борошна коштував 9,3 грн, 6 яєць – 9 грн, 300 г масла – 42,6 грн, 300 г цукру – 4грн, 400 г молока – 6,6 грн, 150 г родзинок на вагу – 11,6 грн, 50 г дріжджів – 7,3 грн, сіль, ванільний цукор і прикраси – 9,6 грн. Тобто, паска 2017 році нам обходилась у 100 грн. А за рік паска подорожчала на 20 %.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024