Відповідальна за бізнес, Або сім фактів про нову керівницю волинської «Самопомочі»

02 Квітня 2018, 12:47
Тетяна Острікова 4921
Тетяна Острікова

Керівництво «Об’єднання «Самопоміч» прийняло рішення призначити виконувачем обов'язків голови обласної організації партії на Волині нардепа Тетяну Острікову.

Вона замінила Юлію Вусенко, оскільки та планує більше уваги приділити роботі у Луцькраді, крім того, вона виконуватиме обов'язки очільника міського осередку «Самопомочі».

Журналісти Бізнес.Район підготували факти, які допоможуть більше дізнатися про нову керівницю.

ПРОФЕСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

З 2003 по  2005 рік працювала юристом ТОВ «Інвестиційно-консалтингова компанія «Універсал-Контракт». Згодом упродовж двох років займала посаду юриста, адвоката Адвокатського об'єднання «Волков і партнери». З 2007 р. працювала в галузі дистрибуції IT і побутової техніки, де пройшла шлях від юриста до заступника генерального директора. З 2009 року – директор ТОВ «Юніком-Істейт», яка є провідною компанією у сфері нерухомості.

ПОЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ

З листопада 2014 року народний депутат Верховної Ради України VII скликання, пройшла по виборчому списку «Об'єднання «Самопоміч». В партії відповідає за напрямок «Розвиток підприємництва, податки, митна справа», автор законопроекту «Про фінансову поліцію» № 4228. Голова підкомітету з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу України Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Народилася у Рівному
Народилася у Рівному

 

СТАТКИ

Депутатці належить житловий будинок у місті Вижгород, що під Києвом, вартістю 808 тис. гривень та дві земельні ділянки загальною вартістю 357 тис. грн. 

Також пані Тетяна має у власності автомобіль Mercedes-Benz 2015 року випуску і коштує він понад 2 млн. грн.

Окрім цього Острікова має заощаджень на загальну суму майже 4 млн грн.

СІМ`Я

У декларації Тетяни Острікової  вказано, що вона має двох синів Георгія та Рената, про чоловіка мова не йде. У ЗМІ повідомляють, що Тетяна Острікова розлучена.

СУДОВІ СПРАВИ

Згідно з судовими матеріалами, 13 жовтня 2017 року ГПУ відкрила кримінальне провадження за підозрою в ухилянні від сплати податків нардепом Остріковою (ч.3 ст. 212 ККУ). Слідство констатувало, що 2014 року Острікова отримала дохід у вигляді дивідендів від ПрАТ «КУА «Карпати-Інвест». Зокрема, це підтверджує паперова декларація політика за 2014 рік, де вказано 3 млн. грн зароблених дивідендів.

«Однак у деклараціях за 2015-2016 роки відсутні будь-які цінні папери та корпоративні права, з яких можливо отримати дивіденди», – додають слідчі. Крім цього, у е-декларації за 2015 рік нардеп Острікова задекларувала готівки на суми 1,2 млн. грн, $180 тис. і 20 тис. євро, а також 1,6 млн. грн, розміщені на банківських рахунках. В електронній декларації за 2016 рік задекларовано готівкових коштів на суми 650 тис. грн., $165 тис. і 16 тис. євро. Ще 3,1 млн. грн лежать на банківських рахунках.

Разом з тим, відповідно до наявної інформації у слідчих органів, за 1998-2015 роки Тетяна Острікова сплатила 3,8 млн. грн податків.

Навчалася у Києво-Могилянській академії
Навчалася у Києво-Могилянській академії

 

ПРО МАШИНИ «НА БЛЯХАХ»

Вирішити проблему розмитнення автомобілів потрібно у законний спосіб. Передусім, влада має «закрити дірки» у Податковому кодексі України, зменшивши ціну на мито та імпортний акциз, вважає депутатка Острікова.

«Через надвелике податкове навантаження, зокрема, мито і імпортний акциз, українці продовжують їздити на автівках з іноземною реєстрацією. Ця норма була закладеною у Податковому кодексі України попередньою владою. Зробили це для того, щоб громадяни купували нові машини у дилерів вітчизняного ринку. Українці мусять сплачувати набагато більше грошей за розмитнення автомобілів, ніж громадяни у країнах Прибалтики. Порівнявши податкове навантаження на автомобілі в Україні і Польщі, ми побачимо колосальну різницю. Наші громадяни перебувають іноді в шоці і не розуміють, як одна й та ж машина може коштувати закордоном 3 тисячі євро, а на батьківщині – 9 тисяч євро», – стверджує депутатка.

Має двох синів
Має двох синів

 

ПРО БІЗНЕС 

«Створити  умови, вигідні для підприємців не складно і не так вже й дорого для держави, але дуже дорого для кишень тих, хто зараз нечесно наживається на підприємцях.  Оскільки влада перед виборами взяла курс на високі соціальні зобов'язання, щоб підвищенням зарплат і пенсій продемонструвати турботу про виборців, то в умовах теперішнього зростання економіки 2-3%, ці кроки стають єдино можливим шляхом. Зміна правил гри разом з контролем державних витрат (аудит соцвиплат, скорочення фінансування чиновницького апарату, приватизація держпідприємств) вбережуть Україну від дефолту і забезпечать процвітання», – вважає Тетяна Острікова

Коментарі
04 Квітня 2018, 01:17
Куди ту хвору на сам перід Вусенко діли?
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024