У першому кварталі волиняни сплатили 827 мільйонів гривень єдиного внеску

03 Квітня 2018, 14:25
У першому кварталі волиняни сплатили 827 мільйонів гривень єдиного внеску 1014
У першому кварталі волиняни сплатили 827 мільйонів гривень єдиного внеску

У першому кварталі 2018 року на Волині сплачено 827 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Це на 206,7 мільйона гривень більше аналогічного періоду торік, інформують у Територіальни органах ДФС у Волинській області.

«Перший квартал 2018 року став досить успішним з точки зору забезпечення надходжень єдиного внеску. Ріст на 33,3 відсотка його сплати свідчить про високий рівень податкової культури волинських страхувальників, зокрема дотримання більшістю з них визначених державою гарантій в оплаті праці. Якщо взяти до уваги, що фахівці ДФС постійно вдосконалюють механізм адміністрування платежів та налагодили конструктивний діалог з представниками бізнесу, наш прогноз щодо мобілізації надходжень єдиного внеску – стабільність і позитивні тенденції», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як запевняють в ГУ ДФС у Волинській області, системний моніторинг ситуації на ринку праці, зокрема в частині дотримання гарантій, а також заходи роз’яснювального характеру, матимуть продовження в подальшому.

«В зв’язку з положеннями законодавства на гідне пенсійне забезпечення можуть претендувати лише особи, які сплачували єдиний внесок. Оскільки у більшості випадків обов’язок нараховувати та утримувати єдиний внесок покладається на роботодавця, просимо працівників погоджуватися лише на легальну роботу, тобто з документальним оформленням трудових відносин. У протилежному випадку працівник втрачає всі гарантовані державою виплати, а бюджет -  надходження», - наголошує Світлана Савчук. 

Тож фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області в ході роз’яснювально - профілактичних заходів вимагатимуть від працедавців укладати трудові договори з найманими працівниками, за наявності підстав - здійснюватимуть необхідний контроль та перевірки в межах компетенції. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024