За дев’ять місяців 2023 року експорт м’яса зріс на 10%
Стан та перспективи розвитку свинарства в Україні, виклики, з якими зіштовхнулися підприємці після повномасштабного вторгнення росії, підготовку до зимового періоду обговорили учасники Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство», що відбувся в Умані.
Захід організували Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» та Асоціація «Свинарі України». Про це повідомило Мінагрополітики та продовольства України.
У вітальному слові перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький зазначив, що українські виробники м’яса в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Цьогоріч очікується збільшення виробництва свинини на 4% порівняно з 2022 роком. Також зростає експорт м’яса та м’ясопродуктів.
«В Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. За дев’ять місяців 2023 року зростання обсягів експорту м’яса становило понад 10% порівняно з 2022 роком», – розповів Тарас Висоцький.
Перший заступник міністра додав, що згідно з короткостроковим прогнозом на 2024 рік, очікується стабілізація обсягів виробництва м’яса птиці та свинини.