Тролейбуси «Богдан Моторс» зможуть курсувати без електрики

10 Квітня 2018, 17:26
2514

Луцький «Автоскладальний завод №1» постійно працює над збільшенням запасу автономного ходу тролейбусів власного виробництва. Наявність такої опції дозволяє тролейбусам продовжувати рух без під’єднання до контактної мережі.

Про це повідомили у прес-службі корпорації «Богдан Моторс»

«Для забезпечення можливості руху тролейбуса без під’єднання до контактної мережі тролейбуси обладнані літій-іонними батареями. Дальність автономного ходу від однієї зарядки акумуляторів залежить від кількості встановлених акумуляторів. Літій-іонні акумулятори в конструкції тролейбуса дають можливість вийти за межі контактної мережі, доходити до найвіддаленіших районів і долати невеликі перешкоди, не створюючи затори на міських магістралях. Такі тролейбуси можуть стати ідеальним рішенням для віддалених, спальних, районів міста і навіть найближчого передмістя. Використання подібного виду транспорту значно заощадить витрати на інфраструктуру, так як зведення електричної контактної мережі повсюдно буде не обов'язковим. Автономний хід дає можливість об'єднати декілька тролейбусних маршрутів в один, – сказано на сайті.

Розробка електротранспорту – один із пріоритетних напрямків роботи компанії. На підприємстві постійно працюють над вдосконаленням та модернізацією модельного ряду тролейбусів.

«Поширення екологічно чистого електротранспорту – це глобальна тенденція. Розповсюдження таких машин стимулює розвиток відповідної транспортної інфраструктури у містах та сприяє збереженню навколишнього середовища», – підкреслили на підприємстві.

Нагадаємо: «Богдан» підтримує місцеву владу у її прагненні забезпечити мешканців новими тролейбусами та електробусами, які відповідають європейським стандартам безпеки та екологічності. Луцький завод Корпорації має величезний досвід у проектуванні та виробництві електротранспорту.

Це забезпечило підприємству міжнародні контракти з Польщею, Чехією, Францією та Данію. Але головним пріоритетом у роботі залишається задоволення потреб України у модернізації та збільшенні чисельності рухомого складу міських автопарків.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024