На Волині лісівники готові співфінансувати ремонт доріг

10 Квітня 2018, 18:42
2230

Волинські лісівники не знімають з себе відповідальності за стан доріг в області. Вони заявляють про готовність взяти участь у фінансуванні ремонтів дорожнього покриття, якщо матимуть такі повноваження.

Про це йшлось сьогодні, 10 квітня, під час виробничої наради в Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, – пише «Волинська правда».

Виробничу нараду розпочав начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

«Останнім часом склалось дуже багато негативних розмов про наші волинські дороги. Те, що вони в поганому стані – я погоджуюсь, але до цього причетні всі. Через це і потрібно було скликати таку нараду», – заявив він.

Згодом взяв слово заступник начальника управління Олександр Рибчинський. «Через позицію окремих громадських активістів складається враження, що основним винуватцем такого явища є транспорт, що перевозить лісову продукцію», – розпочав він, а згодом уточнив, що учасниками дорожнього руху є всі, а не лише вантажівки з лісовою продукцією.

Зі слів лісівників, питання доріг області в управлінні піднімається на кожній нараді. Протягом 2007-2017 року лісівники взяли участь в будівництві 520 кілометрів нових доріг. «Вони дотримуються в належному стані саме завдяки лісовим підприємствам», – резюмував Рибчинський.

Щороку обласне управління виділяє близько 15 мільйонів гривень на фінансування дорожнього покриття.

«Управління в жодному разі не знімає з себе відповідальності. Ми заявляємо про готовність взяти на себе частину витрат з ремонту доріг, якщо будемо мати законні інструменти. Але ми не можемо погодитися, що до такого стану дороги призвела діяльність лісогосподарських підприємств», – заявив Рибчинський.

«Якщо нічого не зміниться в державі, то в нас не те, що доріг не буде, в нас напрямки заростуть», – розповів Олександр Кватирко.

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка заявив, що з кожним роком все важче втримувати дороги в належному стані, адже з кожним роком зявляються нові моделі важковагових вантажівок.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024