Цех з виробництва біотехнічних компонентів обійшовся Гнідавсьому заводу у 47 мільйонів гривень

11 Квітня 2018, 17:17
Цех з виробництва біотехнічних компонентів обійшовся Гнідавскьому заводу у 47 мільйонів гривень 2896
Цех з виробництва біотехнічних компонентів обійшовся Гнідавскьому заводу у 47 мільйонів гривень

Ще у 2016 році Укргазбанк видав Гнідавському цукровому заводу кредит 47 млн гривень на будівництво цеху з виробництва біотехнічних компонентів (біоетанолу).

У рамках угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) Волинська дирекція Укргазбанку дала кредит ПАТ «Гнідавський цукровий завод» на суму 47 млн грн на будівництво цеху з виробництва біотехнічних компонентів (біоетанолу). За кілька місяців проект був успішно реалізований найкращими європейськими та українськими компаніями, аналогів якому не було у всій Україні.

Реалізація проекту будівництва цеху для виробництва біотехнічних компонентів шляхом переробки цукрового буряку на цукор і біоетанол в одній виробничій площині сприяло значному зниженню енерго- і ресурсоємності продукції підприємства.


 

Також реалізація проекту забезпечила можливість регулювання обсягів виробництва продукції (цукру або біоетанолу), з огляду на кон’юнктуру ринку.

Підприємство спільно із основним інвестором проекту ПАТ «Гнідавський цукровий завод», що спеціалізується на переробці цукрових буряків, виробництві цукру та супутніх продуктів цукроваріння, втілили в життя інвестиційний проект по будівництву та введенню в експлуатацію сучасного виробничого комплексу по виготовленню біотехнічних компонентів.


 

Саме супутні продукти цукроваріння, зокрема меляса, зелена патока та дифузійний сік, є основною сировиною для виробництва біоетанолу та біотехнічних компонентів. В основі технологічного процесу лежить використання сучасного інноваційного обладнання, що було виготовлено та встановлено французькою компанією «Maguine». Для розробки технології виробництва основного продукту використано передовий досвід європейських виробників біоетанолу та біотехнічних компонентів, враховано результати новітніх наукових досліджень та застосовано перевірені часом аспекти практичного впровадження результатів таких досліджень. Збудований у 2016 році виробничий комплекс біотехнічних компонентів  є взірцем впровадження на території України новітніх інноваційних технологій в галузі виробництва біотехнічної продукції на основі екологічно чистих складників.

Сьогодні успішне втілення проекту будівництва біоетанольного заводу визнане  в Україні та світі, аналогічні проекти успішно працюють в провідних європейських країнах, адже це яскравий приклад безвідходного виробництва.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024