Українські підприємства отримають 400 мільйонів доларів від контракту з General Electric

15 Квітня 2018, 09:35
1117

Українські підприємства отримають близько 400 млн доларів прямих інвестицій від вартості угоди з General Electric.

Про це розповів в директор Офісу сприяння інвестиціям Кабінету міністрів України Данило Білак, – інформує «Новое Время»

"Дуже важливо, що майже 40 %, тобто до 400 млн доларів прямих інвестицій підуть на українське виробництво, на запчастини і обладнання саме для цих тепловозів і їх подальше обслуговування. [...] Важливо, що українське обладнання та запчастини будуть використовуватися не тільки на тих тепловозах, які будуть поставлені і проведені тут. Вони стануть частиною світового ланцюга доданої вартості самої компанії GE. Тобто якщо їх вже буде сертифіковано відповідно до стандартів американської корпорації, то її мережа в усьому світі зможе замовляти запчастини від України.", – розповів Білак.

Із його слів, в цих інвестиціях зацікавлені Крюківський вагонобудівний і Дарницький вагоноремонтний заводи.

Як відомо, Укрзалізниця підписала з General Electric угоду на 1 млрд доларів. Виробництво дизельних локомотивів стартує на початку 2018 року в США, перші поставки заплановані на осінь. Вироблені в Україні робили повинні скласти не менше 10 % від усіх комплектуючих.

Рамкова угода терміном на 15 років передбачає, що з часом рівень локалізації буде доведений до 40 %, обсяг поставок локомотивів GE до 2034 року досягне 225.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024