На Волині існує проблема із наповненням місцевих бюджетів

18 Квітня 2018, 11:18
На Волині існує проблема із наповненням місцевих бюджетів 930
На Волині існує проблема із наповненням місцевих бюджетів

Розгляд бюджетних питань – основна тема оперативної наради у голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка, що відбулась, 17 квітня 2018 року.

Зокрема, обговорили підсумки виконання місцевих бюджетів області у І кварталі поточного року та завдання з наповнення бюджету в наступному кварталі, інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

За словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, за І квартал 2018 року місцеві бюджети області за власною доходною базою виконані на 113,7 %, в тому числі обласний бюджет – на 100,6 %. В цілому по області забезпечено надходження усіх запланованих на звітних період видів доходів. До місцевих бюджетів залучено 941,5 млн грн податків й доходів, що на 201,3 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року. При цьому, позитивна динаміка спостерігається практично в усіх зведених місцевих бюджетах.

Серед проблем, які визначив головний фінансист області: не виконання 8 місцевих бюджетів області; не платежі до місцевих бюджетів, обсяг яких станом на 1 квітня становить 98,4 млн грн; погашення заборгованості по пільгах та субсидіях; не розподілено ряд трансфертів із Державного бюджету тощо.

– Наступного тижня плануємо провести нараду щодо шляхів наповнення місцевих бюджетів. Окрім того, наприкінці квітня організуємо навчання з представниками фінансових органів області, тобто районів та об’єднаних територіальних громад, – наголосив Ігор Миколайович.

На думку керівника найвищої виконавчої гілки влади в області необхідно провести навчання працівників ОТГ за галузями, аби ще раз акцентувати увагу на найважливіших питаннях. Разом із тим підкреслив, що досі не відбулося знайомство із головами місцевих громад, що функціонують на Волині.

– Вже розпочали проводити перевірки, тому що бачу певні погрішності в роботі на місцях щодо наповнення бюджету та його використання, – зазначив Олександр Ілліч.

Натомість начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук повідомила, що у першому кварталі 2017 року до бюджетів усіх рівнів на території області зібрано майже 1,6 млрд грн платежів і це на 292,5 млн або на 27 % перевищує минулорічний показник. Збір до загального фонду Державного бюджету склав 725,6 млн грн, що дозволило забезпечити виконання доведеного для області індикативного показника на рівні 100 %. Місцеві бюджети області поповнилися на 857,5 млн грн в частині платежів, що адмініструються органами ДФС і це на 26,3 %, або на 178 млн грн більше до відповідного минулорічного періоду. Виконання визначених розписом доходів місцевих бюджетів склала 111,4 %.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024