Луцькі схеми: хочуть оголосити тендер на придбання тролейбусів

19 Квітня 2018, 10:37
Луцькі схеми: хочуть оголосити тендер на придбання тролейбусів 1277
Луцькі схеми: хочуть оголосити тендер на придбання тролейбусів

Луцька влада планує купити «списані» швейцарські тролейбуси у фірми-посередника, суттєво переплативши за них.

Про це заявляє експерт Центру регіонального урядування Тарас Яковлев, повідомляє 12 канал.

Каже, донині міська влада купувала бувші у вжитку тролейбуси в Польщі за суттєво нижчою ціною. Наприкінці лютого делегація із Луцька відвідала швейцарське місто Б’єль, де оглянули 10 тролейбусів 1997 року випуску. Про це повідомив радник міського голови Ігор Поліщук. Чому відразу після поїздки не купили тролейбуси у комунальної транспортної компанії Б’єля за ціною металобрухту, або принаймні не уклали гарантійних угод – представники делегації пояснювати відмовляються.

Ігор Поліщук теж не впевнений, що тролейбуси, які планують привезти до Луцька, досі у комунальній власності Б’єля. Про те, що Б’єль планує у 2018 році списати старі тролейбуси, швейцарські ЗМІ писали ще два роки тому. Поліщук каже, що ідею придбати старий транспорт саме в Швейцарії підказали його знайомі. Як відомо, у Швейцарії багато часу проводить голова Волинської облради і партійний шеф Поліщука Ігор Палиця.

За інформацією ЗМІ, торік посадовець провів понад півроку за межами України і найчастіше перетинав саме швейцарський кордон. Уже після того, як заявили, що будуть купувати тролейбуси в Швейцарії і навіть виділили на сесії два мільйони, луцькі владці пригадали, що такі дорогі покупки за гроші з бюджету можна робити лише на конкурсній основі: через тендер. Тендер обіцяли оголосити ще тиждень тому. Поки – не справилися. Адже перед посадовцями тепер непросте завдання: прописати умови тендеру так, щоб виграла саме фірма із Б’єля, а не, приміром, польська, у якої беушні тролейбуси – вп’ятеро дешевші.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024